Talha Yilmaz

Talha Yilmaz - Lawyer at Stichting Dutch&Detained

Talha Yilmaz (1988) is strafadvocaat in Den Haag. Daarnaast zet hij zich als vrijwilliger in voor Dutch&Detained.

Talha studeerde Nederlands recht aan de Universiteit Leiden met afstudeerrichting rechtsfilosofie (2017). Naast de opleiding rechten volgde Talha meerdere vakken en programma’s bij de opleidingen Religiewetenschappen en Midden-Oosten studies, waaronder het traject Arabisch en het Honoursprogramma Recht en Religie. Tijdens zijn studie liep Talha stage bij een advocatenkantoor in Den Haag en de Turkse ambassade in Den Haag en werkte hij als bedrijfsjurist. Na zijn studie starte Talha een kantoor als zelfstandig juridisch adviseur, waarna hij begin 2019 werd beëdigd tot advocaat.

Zijn brede kennis en ervaring met zowel Nederlandse als internationale rechtssystemen, talen en culturen komen bij Dutch&Detained samen in de ondersteuning van gedetineerden in de regio’s Midden-Oosten en Noord-Afrika.

Talha spreekt Nederlands, Engels, Turks en Arabisch.

Talha heeft in het rechtsgebiedenregister van de Nederlandse Orde van Advocaten (NOvA) het volgende rechtsgebied geregistreerd: strafrecht. Op grond van deze registratie is hij verplicht elk kalenderjaar volgens de normen van de NOvA tien opleidingspunten te behalen.